Norddjurs vil gerne være mere bæredygtig

Norddjurs Kommune vil være en bæredygtig kommune. Sustainor har hjulpet med de indledende overvejelser.

Sustainor har haft besøg af borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Det fremgik af mødet, at både borgmesteren og kommunaldirektøren ser bæredygtighed som et meget vigtig emne for kommunen. Norddjurs Kommune er også allerede meget langt fremme på fx bæredygtig energiforsyning.

I forhold til de kommunale institutioner har man indført en indbygget motiverende budgetmekanisme, således at energibesparelser delvist bliver i institutionens budget, og derved kan anvendes på andre områder. Dette skulle gerne fremover give endnu større energibesparelser i kommunen.

Vi i Sustainor opfordrede til, at kommunen fremover ville samle alle sine tiltag indenfor bæredygtighed, og dermed gøre det klart, hvad der allerede fungerer, og hvad der bør forbedres. Dette kunne give en supergod (og tiltrængt) branding af Norddjurs, som en bæredygtig kommune.

Der er ingen tvivl om, at Norddjurs Kommune er fokuseret på bæredygtighed og herunder energioptimering. Og det vil Sustainor følge på nærmeste hold.

(Maj 2014)