Brug CSR til at fremskaffe kapital

Nogle af de mest CSR fokuserede virksomheder i verden er kapitalfonde. Og nej. Det er ikke fordi de er specielt plaget af deres samvittighed, eller har indre værdier, som bare kræver, at de tager et samfundsansvar. Svaret ligger derimod i det helt igennem fornuftige argument, at virksomheder, der arbejder med CSR, også tjener flere penge.

Dette faktum er blevet gentaget i talrige undersøgelser og analyser, og det er derfor de store kapitalfonde – samt fx vores egen danske Vækstfonden – kræver at en virksomhed arbejder med CSR førend den er interessant at investere i.

Gør dig attraktiv for investorerne med CSR

Står du overfor at skulle fremskaffe kapital til din virksomhed, fx fordi du er ved at udvide produktionen? Ja, så ville det være ganske fornuftigt at undersøge, hvordan du kan anvende CSR for at gøre dig mere attraktiv for kommende investorer.

En stor del af de danske virksomheder er i dag ejet og ledet af en grundlægger på over 60 år. Disse virksomheder står oftest overfor et generationsskifte. Og dette vil i mange tilfælde kræve en kapitaltilførsel – og i hvert fald en køber til virksomheden. Også her kan en kommende sælger gøre sit livsværk mere attraktivt, og dermed skrue salgsprisen op, hvis der kigges lidt på samfundsansvar, bæredygtighed og CSR.

…og så følg gerne med i denne klumme for at få konkrete råd til at skabe en bedre bundlinje i din virksomhed ved at arbejde med socialt ansvar og CSR!

Af Dennis Friis Thaagaard, direktør i Sustainor
(indlæg hos Djurslands Erhvervsforening, juni 2016)